Bij het BUT Film Festival is het niet altijd even handig om te beginnen over een afterparty en al helemaal niet over een after afterparty... De opening was zoals we van BUT gewend zijn heftig. Na het openingswoord van de festival directeur Paul Hagenaars kregen we een optreden van Yes... PinkPink en natuurlijk de openingsfilm 2013 Menos 1. Vitor Baumgratz, de regisseur is vanuit Brazilië afgereisd om dit mee te maken. De film mag een succes genoemd worden, maar de afterparty was zelfs nog succesvoller.

Machine Man is de muzikale afsluiter, maar daarmee houdt het niet op. Als programmeur ken je alle gasten en zoek je ook de interactie met ze op. Martin Faltermeier, hoofd van de jury en regisseur van Zombies From Outer Space weet dit en zoekt ons natuurlijk ook op. Nu kan ik braaf vertellen dat het een rustige avond was waar we goede inhoudelijke gesprekken over film en het festival hebben gehad, maar niets is minder waar. Het bier vloeide rijkelijk en ook de imitatie Jägermeister ging er goed in. Nadat het plein afgesloten werd gingen we door bij niemand minder dan de festival directeur. Hier vloeide het bier ook nog steeds goed werden we overtuigd van de mix Jägermeister met multivitamen.

Om eerlijk te zijn was de start van de tweede dag minder lekker dan gehoopt, vermoedelijk had dat te maken met de hoeveelheid drank van gisteren. Hoe dan ook zijn wij weer goed bezig met een fantastische tweede dag. Vandaag is BUT TV ook weer op weg met de eerste interviews en het eerste TV programma. Natuurlijk is het hoogtepunt van vandaag de Nacht van de Wansmaak met niemand minder dan Jan 'Max Rockatansky' Verheyen als de host!

Frank namens topoftheflops.nl

Dat het BUTFF voor onvergetelijke momenten zorgt was al bekend, maar vannacht werd ik er nog eens mee op de feiten gedrukt: tijdens mijn terugreis per trein heb ik mijn overstap gemist omdat ik na wat lekkere Scheldebiertjes in slaap was gevallen en wakker werd op het rangeerterrein van Rotterdam. Gelukkig kon ik er nog uit en kwam uiteindelijk veilig thuis.

Dus dat de opening van de 9e editie van het BUT Film Festival geslaagd was is wel duidelijk.
Nadat de chaos van gisteren gelukkig op tijd opgelost was voor de openingstoespraak van festivaldirecteur Paul. De Nachtburgemeester van Breda draagt het BUT Film Festival ook duidelijk een warm hart toe en na een korte horrorquiz (hoeveel filmmonsters ken jij?) konden de voetjes van de vloer op de tonen van Yes…PinkPink!

Na het korte optreden van Yes…PinkPink werd de openingsfilm ‘2013 Menos 1’ getoond.  Na een korte introdoctie door Hoofd Programmeur Frank werden de mannen van de openingsfilm naar voren geroepen. De film is een apocalyptische mash-up van allerlei horrorgenres als monsterfilms, hentai, zombies, heksen en noem het maar op en het publiek vrat het op!

De tweede dag had iedereen nodig om even bij te komen van de films en drankjes. De die-hards zijn uiteraard weer aanwezig, nieuwe gasten stromen binnen en de vrijwilligers zijn hard aan het werk. Eén van de hoogtepunten van vandaag wordt De Nacht van de Wansmaak, gepresenteerd door Jan ‘Max Rockantansky’ Verheyen. Frank en ik hadden de eer om de beste man te begeleiden naar het centrum van het festival en na een korte check kan iedereen vanavond weer genieten van het beste van het slechtste wat film te bieden heeft. Het gaat wederom een onvergetelijk avondje worden!

Niek namens SlashingThrough.com