BUTFF awards
Wie zit er nou op een Gouden Palm of zo’n Oscarbeeldje te wachten als je ook naar huis kunt gaan met een prestigieuze BUT-award! Dit jaar strijden de beste der slechtste weer om de felbegeerde prijs voor B-films, Underground en Trash.

Regisseur Trent Harris krijgt voor zijn onnavolgbare oeuvre de Groundbreaker Award.

De genomineerden voor de BUTFF Award 2014 zijn:

Miracle of Life: In deze Belgische film wordt een bijzonder plaats ingenomen door een eenzame en uiteindelijk moordzuchtige placenta die leert hoe zwaar het leven kan zijn voor buitenstaanders. 

Air no.3: Een wereldvreemde hacker zit het liefst achter zijn computer. Als hij echter hoort dat hij de aarde kan redden, kruipt hij uit zijn schulp om het op te nemen tegen aliens.

 

La mujer de Ivan: Ivan houdt Natalia al vanaf haar kindertijd gevangen in zijn huis. Er is een band ontstaan, maar door haar ontluikende seksualiteit ontstaan er heftige spanningen.

Sonno Profondo: Een moordenaar wordt gechanteerd door iemand die foto’s heeft van de daad. Een kat-en-muis spel ontstaat tussen beiden.

 

Omnia: Een ambiteuze B-film die zich afspeelt in een parallel universum waar mensen naar toe kunnen vluchten door geestverruimende middelen. Maar waar houdt de fantasie op en begint de werkelijkheid.

Hoofdgast Trent Harris, onafhankelijke regisseur, producent, schrijver & professor uit Salt L

Air No. 3

Air No. 3 (2013)
Benjamin Czycholl, DEU, 93 min, Duits, EN subs

La Mujer de Iván

La Mujer de Iván (2011)
Francisca Silva, CHL, 89 min, Spaans, EN subs

Omnia

Omnia (2014) 
Helmut Brandl, DEU, 120 min, Duits, EN subs

Sonno Profondo

Sonno Profondo (2013)
Luciano Onetti, ARG, 67 min, Italiaans, EN subs
Awards: BUT Award 2014

The Miracle of Life

The Miracle of Life (2013)
Joël Rabijns, Yves Sondermeier, BEL, 84 min, Engels, geen subs