Afbeelding: 

Monique Hendriks

Monique Hendriks is een performer die ook schrijft en in allerlei vormen haar zelf voor het voetlicht plaatst. Bij BUTFF 1m2 podium gaat zij een kort experiment uit voeren. Wellicht dat zij het publiek tart. Hieronder een citaat van haarzelf over haarzelf:

Afbeelding: 

Derrel Niemeijer

Derrel Niemeijer is meervoudig aanwezig met de expositie ‘Hitlerkever’, punk/metal en Gaultier in de blender, project A.P.E als openingsact en als een van de Poëziebus dichters. Houd je vast bij dit fenomeen die alle kanten uitspat als je er niet op bedacht bent…..!

Hij zal hier bij het BUTFF ook een bundel presenteren aan een van de initiatiefnemers van het Poëziebusdichters project. Verder zijn de aan poëzie gerelateerde (kunst) uitgaven van alle andere bundels naast eigen werk van Niemeijer te zien in zijn expositie.


Afbeelding: 

Martin Beversluis

Martin Beversluis. Vanaf 30 augustus 2015, de Stadsdichter van Tilburg. Beversluis is een performer bij uitstek. Nam deel aan vele poetry slams. Schreef acht dichtbundels. Is al twintig jaar werkzaam als professioneel dichter. Dit fenomeen staat nu op het podium bij BUT. Eerst op donderdag 3 september bij het programma met de Poeziebus dichters. Daarna op zaterdagmiddag 5 september bij het Dichters & Performers podium. Kijk voor alle informatie over hem hier.

Afbeelding: 

Gijs ter Haar

Gijs ter haar, aka the Godfather of slam - Roermond,  is een dichter die je na een optreden nog lang bij je draagt. De tekst op zijn website spreekt van 'poëtische kopstoten' die hij uitdeelt en een dichter die je na een optreden niet licht vergeten. En inderdaad, na een aantal van zijn uitbarstingen en parallel daaraan subtiele voordracht meegemaakt te hebben, kun je alleen maar concluderen dat dit een fantastisch dichter is die je meegemaakt moet hebben.

Afbeelding: 

Sven de Swerts

Sven de Swerts omschrijft zichzelf als theatraal poet, theateracteur en korte film-regisseur. Studeerde multimedia aan CVO Zuid te Antwerpen. Trad op in Wenen, Brussel, Rotterdam, Boxtel, Antwerpen en Breda (stond bijvoorbeeld  in 2010 bij het BUTFF op de planken in Theater de Boulevard).

Dit jaar, 2014: speelt bij Theater Osea (Antwerpen) en stond in een Rockopera. Presenteert Arthouse en metal zonder muziek.