Afbeelding: 

Monique Hendriks

Monique Hendriks is een performer die ook schrijft en in allerlei vormen haar zelf voor het voetlicht plaatst. Bij BUTFF 1m2 podium gaat zij een kort experiment uit voeren. Wellicht dat zij het publiek tart. Hieronder een citaat van haarzelf over haarzelf:

Afbeelding: 

P2tje

P2tje alias Peter Paul Knechten, noemt zichzelf een Selfmade performer.  Een performer die flirt met spoken word en ANGST. Eenvoudig burger, consument en werknemer die woont en werkt in Breda. Houdt van de goede horrorfilm. Haalt zijn inspiratie uit het alledaagse. Actuele gebeurtenissen in combinatie met het persoonlijke, verwerkt hij in zijn met dadaïstische en humoristische trekjes omklede acties. 

Te zien op zaterdagmiddag 5 september 15.00 tot 15.10 u. Festivalplein. Onderdeel: 1m2 BUT Open Podium.

Afbeelding: 

Martin Beversluis

Martin Beversluis. Vanaf 30 augustus 2015, de Stadsdichter van Tilburg. Beversluis is een performer bij uitstek. Nam deel aan vele poetry slams. Schreef acht dichtbundels. Is al twintig jaar werkzaam als professioneel dichter. Dit fenomeen staat nu op het podium bij BUT. Eerst op donderdag 3 september bij het programma met de Poeziebus dichters. Daarna op zaterdagmiddag 5 september bij het Dichters & Performers podium. Kijk voor alle informatie over hem hier.

Afbeelding: 

Gijs ter Haar

Gijs ter haar, aka the Godfather of slam - Roermond,  is een dichter die je na een optreden nog lang bij je draagt. De tekst op zijn website spreekt van 'poëtische kopstoten' die hij uitdeelt en een dichter die je na een optreden niet licht vergeten. En inderdaad, na een aantal van zijn uitbarstingen en parallel daaraan subtiele voordracht meegemaakt te hebben, kun je alleen maar concluderen dat dit een fantastisch dichter is die je meegemaakt moet hebben.

Ruth Terwiel

Ruth Terwiel maakt deel uit van het SADDERBUTWEISER TRIO, samen met Johanna Schweizer en Pleuni Depmann.

Pleuni Depmann

Pleuni Depmann maakt onderdeel uit van het SADDERBUTWEISER TRIO, samen met Johanna Schweizer en Ruth Terwiel.

Afbeelding: 

Johanna Schweizer

Johanna Schweizer, beeldend kunstenaar, muzikant. Vormt samen met Pleuni Debmann en Ruth Terwiel het SADDERBUTWEISER TRIO.

Afbeelding: 

Jeroen Kuster alias Joe Kisser

Beeldend kunstenaar woont en werkt in Rotterdam. Nam vorig jaar deel aan Interference 2013: Evilution?. Een evenement waar kunst en wetenschap elkaar ontmoeten. Tijdens de cultuurnacht 2014 van Breda, trad hij op als Joe Kisser met zijn Noise- en geluidstafel. Dat was zo'n succes dat wij hem uitgenodigd hebben om tijdens het BUTFF2014 op de laatste dag van het festival, op te treden.

Afbeelding: 

Rijminstructeur en Partner

Zondag 7 september liever naar BUTff dan naar de kerk? Geen probleem, hang eigenhandig uw vuile was buiten bij het Biechtwasmandje.