Afbeelding: 

Luk Paard

Luk Paard is een poetry performer loving the rock’n roll. Zo omschrijft hij zichzelf. Hij is van overal maar nog het meeste van deze wereld. Al van jongsafaan actief op het podium en tot op de dag van vandaag heeft hij nog geen greintje verloren van de spirit van destijds. Jarenlang was hij fan van Herman Brood die hij ook vaak live heeft gezien.

Afbeelding: 

Monique Hendriks

Monique Hendriks is een performer die ook schrijft en in allerlei vormen haar zelf voor het voetlicht plaatst. Bij BUTFF 1m2 podium gaat zij een kort experiment uit voeren. Wellicht dat zij het publiek tart. Hieronder een citaat van haarzelf over haarzelf:

Afbeelding: 

Derrel Niemeijer

Derrel Niemeijer is meervoudig aanwezig met de expositie ‘Hitlerkever’, punk/metal en Gaultier in de blender, project A.P.E als openingsact en als een van de Poëziebus dichters. Houd je vast bij dit fenomeen die alle kanten uitspat als je er niet op bedacht bent…..!

Hij zal hier bij het BUTFF ook een bundel presenteren aan een van de initiatiefnemers van het Poëziebusdichters project. Verder zijn de aan poëzie gerelateerde (kunst) uitgaven van alle andere bundels naast eigen werk van Niemeijer te zien in zijn expositie.


Afbeelding: 

Viviane Rose

Viviane Rose omschrijft zichzelf als een full-time performance artiest en levensactivist. Vooral actief als dichter in de koudere maanden als de pollen gaan liggen, komt alles samen in wat zij noemt een ‘poetry-show’. Viviane Rose is als een camelion, zij verandert regelmatig van haarkleur en andere details. Heeft aan de lopende band allerlei theatrale acties die je aan het denken zetten.

Afbeelding: 

Renee van Trier

Renee van Trier is zowel performer als beeldend kunstenaar als filmer. Zij is in staat  met haar performances een sfeer van hilariteit en pijnlijkheid op te roepen  die rechtstreeks verwijst naar de realiteit. De kunstenaar over zichzelf: "In mijn performances creëer ik een sfeer van hilariteit en pijnlijkheid die rechtstreeks verwijst naar de realiteit. De personages die ik in mijn performance presenteer komen vaak tot stand uit subculturen die op verering van sterren gebaseerd zijn. Ik kan juist ook deze groep representeren omdat ik mij daarmee verwant voel.

Revolutie-TV

Revolutie-TV treedt op op zaterdagavond 10 september in de Boulevard, in het programma voorafgaand aan Martin Degville. Het collectief Revolutie.TV levert een Rotterdams staaltje taal in een steiger van vormgeving. Vorm en woord voor feesten, campagnes, events, clubs en bedrijven. De Voigt zorgt voor pakkende teksten, namen, titels en slogans. De vormgeving is in handen van ARIE, het grafische bureau binnen het collectief. Hun producten zijn uiteraard allemaal gepatenteerd revolutionair.

Afbeelding: 

Edwin de voigt

Edwin de Voigt is dichter, tekstschrijver, performer en organisator van culturele evenementen. Daarnaast maakt hij onderdeel uit van het Rotterdamse Kunstcollectief Revolutie-TV, waarvan hij het tekstuele onderdeel is. Hij vormt samen met Menno Smit DUOgelul2000 op de zaterdagmiddag van het festival, met interactieve straatperformance..

Afbeelding: 

Menno Smit

Menno Smit [Rotterdam] is presentator, dj.,  dichter, dramadocent. Een fenomeen in Rotterdam. Organisator van het Poetry Slam Rotterdam en menigmaal winnaar van de NK. Maakt onderdeel uit van het Rotterdamse kunstcollectief Revolutie-TV. Op acht jarige leeftijd begon hij al met het schrijven van teksten en gedichten en sinds die tijd treed hij op bij diverse festivals en op podia. Hij is oprichter van stichting "Wandelende T A K, die zich bezig houdt met theateractiviteiten voor kinderen gericht op maatschappelijke betrokkenheid en persoonlijke educatie.